Feltekert bokalábak: ütés vagy gitt?


Javában tombol az őszi-téli szezon, és még mindig azon töpreng, hogy a lábszárat be kell-e bújtatni a csizmájába, fel kell tekerni, esetleg a felsőre feszíteni? Tudjuk, mit tegyünk, hogy mindig divatosnak és stílusosnak tűnjünk. Tanulj meg néhány bevált szabályt, és élvezd az isteni végeredményt.

Mikor tekered fel a nadrágszárat?

Valójában lehetetlen tudni, hogy mikor kell feltekerni a nadrágszárat. A divatban nincsenek szigorú szabályok, és érdemes minden alkalommal megbízni a megérzéseidben. Ha azonban lazábban szeretnél kinézni, és meg szeretnéd mutatni a bokacsizmádat, fontold meg a láb feltekerését.

Ha viszont az elegáns, kifinomult végeredmény érdekel, ne tekerd fel a lábaidat. Kerülje továbbá a mandzsetta létrehozását széles szárú nadrágokon, például kiszélesedő farmereken vagy farmereken csizmavágás.

Mindig húzd a szűk szűk farmert a cipődbe

A szűk farmer és csizma kombinációja a legkevésbé problémás. A szűkülő szárú, testhezálló nadrágot minden alkalommal be kell illeszteni a cipőbe. Így könnyen odafigyelhet a bokacsizmájára, és ügyetlenebbnek tűnhet. 

Használja ezt a szabályt vékony nadrágokhoz és leggingsekhez egyaránt. Semmi esetre se próbálja kifeszíteni a nadrágszárat a cipőjén, nehogy karikírozottnak tűnjön.

Egyenes lábak az egyszerű megjelenésért

Az egyenes szárú nadrág a cipő belsejébe bújtatható, valamint a felsőrészére húzható. Divatos megoldás, aminek köszönhetően nem melleső végeredményt kapsz, a nadrágszárak felcsavarása.

A mandzsetta tökéletes lesz a divatos, lazán szabott farmerhez fiú barát vagy egyenes láb. Így pillanatok alatt észreveszi cipőjét. 

Figyelem! Ha Ön az egyik legalacsonyabb ember, kerülje a behúzott lábakat, amikor nem tudja megmutatni a bokáját. Vagyis a mandzsetta jól mutat majd balerinákkal vagy espadrillákkal, de a csizmáknál optikailag lerövidítheti a figurát.

Divatos stílus könnyedén

Ha feltekered a nadrágod, akkor továbbra is stílusos leszel. A mandzsetta akkor is rendkívül funkcionális, ha le szeretné rövidíteni a nadrágszárat anélkül, hogy felkeresne egy szabóműhelyt.

Alapvetően több módja is van annak, hogy feltekerhető lábbal könnyedén divatos megjelenést varázsolj. Ezeket később az útmutatóban tárgyaltuk. 

Dupla mandzsetta

A leguniverzálisabb módja kedvenc bokanadrágjának felhúzásának, ha ráncot készít. Hajtsa fel kétszer a nadrág szegélyét, ügyelve arra, hogy mindkét oldalon egyenletesen tegye.

Ez a stílus tökéletes a karcsú bokacsizmákhoz, amelyek a bokánál végződnek. Felül bő pulóvert, inget és meleg mellényt vagy kedvenc pulóveredet viselheted.

Egyszeres hajtás

Egyetlen szegély is nagyszerű módja a hétköznapi megjelenés kialakításának. Győződjön meg arról, hogy minden lába egyenletes, vedd fel kedvenc bokacsizmádat és menj! 

Egyetlen, kiemelkedő mandzsetta megfelel a nehéz, fűzős vagy gombos bokacsizmáknak.  

Mielőtt feltekerné a nadrágot, győződjön meg arról, hogy a nadrágszárak megfelelő hosszúságúak. A bemutatott módszerek egyike sem fog jól nézni, ha túl hosszú vagy túl rövid nadrágot használ erre a célra.

Milyen csizmába húzza a lábát?

Kíváncsi vagy, melyik bokacsizma fog a legjobban kinézni a felcsavart lábakkal? Találkozz kedvenceinkkel.

Velúr bokacsizma aszimmetrikus felsőrésszel felcsavart lábakkal ragyogóan fognak kinézni. A lezser stílus, a pattintógomb utánzatú öv és a kerek orr tökéletes választás a mindennapi használatra.

Mandzsettaként is kiválóak bézs színű alacsony sarkú bokacsizma állati témával. A klasszikus szabású és semleges árnyalatnak köszönhetően könnyen összeilleszthető a legtöbb őszi stilizációval.

Nem csak esőre és sárra

A feltűrt nadrágszárak az 1890-es években vált fontossá. Nagy-Britannia akkori királya – VII. Edward – úgy kezdte ezt a divatot, hogy esős napokon megbilincselte a lábát. Ily módon megakadályozta, hogy a nadrág besárosodjon rossz időben, megvédve az anyagot a kedvezőtlen időjárási viszonyoktól.

Az 1920-as és 1930-as években a felhajtott szárú nadrág az elegancia szinonimájává vált. Azok a cowboyok, akik hosszú órákat töltenek a nyeregben, imádják ezt a megoldást valódi funkcionalitása miatt. A mandzsettában például egy doboz cigarettát tartottak, amit könnyen elérhettek anélkül, hogy leszálltak volna a lováról.

A 60-as években megjelentek a farmerek szűkebb szabásai, és a szárak feltekerését kezdték elhagyni. 30 évvel később divatirányzat volt a stílusban szüret, és a mandzsetta ismét a legújabb hype volt.

A 2000-es években ezt a trendet felhagyták, hogy a teljes alak sima vonalát megőrizzék.

Jelenleg ez a stílus nagyon népszerű azok körében, akik tisztában vannak a legújabb trendekkel. Felhajtott szárú nadrágokról szinte minden divatlapban találsz fotókat. Ezt a trendet a világ hírességei és hírességei is szeretik. 

Kerülje el ezt a megoldást, ha elegáns stilizációt szeretne formális alkalmakra. Más esetekben nyugodtan használd, isteni végeredményt készítve.