Fedezze fel a túl szűk cipők készítésének bevált módszereit


A megfelelő lábbeliválasztás nem csak az alkalomra, hanem az egészségedre is fontos. A túl szűk cipő, bármennyire is elegáns, többet árt, mint használ. A rosszul illeszkedő lábbeli számos kellemetlen és kellemetlen betegséget okozhat. Tudja meg, hogyan előzheti meg őket, és mit kell tennie annak érdekében, hogy a túl szűk cipő jobban illeszkedjen.

Több kárt, mint hasznot

A túl szűk cipő, még a legstílusosabb és legkülönlegesebb is, többet árt, mint használ. Ismerje meg a szűk cipőkkel kapcsolatos leggyakoribb problémákat és azok megelőzését. 

A szűk cipők által okozott egyik legproblémásabb probléma a hólyagok. A lábnak a cipő belsejéhez való dörzsölődése következtében jelentkeznek. A hólyagok gyakran megjelennek, amikor először vesz fel új cipőt. Ezért ne felejtse el szétválasztani cipőit, mielőtt először megmutatná a világnak. Töltsön el néhány napot nehézkes lábbeli viselésével napi háztartási munkái során. A legjobb, ha türelmes vagy, és minden nap körülbelül egy órát viseled őket. Ha úgy érzi, hogy a cipője erősen csíp, viseljen vastag gyapjúzoknit. Ennek köszönhetően a cipők még gyorsabban válnak szét. Ezenkívül kerülje az új cipő viselését egész nap. Ehelyett fokozatosan viselje őket, ügyelve arra, hogy megfelelően illeszkedjenek a lábához. Így biztosan megakadályozza a hólyagok kialakulását.

Egy másik probléma a szűk cipőkkel a benőtt köröm. Az ilyen cipőkben a körömnek túl kevés helye van, és elkezd benőni az ágyat körülvevő bőrbe. Ennek eredményeként a köröm gyulladásával és érzékenységével küzd. Ennek elkerülése érdekében ügyeljen arra, hogy körmei legyen rövidek, és kövesse bevált módszereinket a túl szűk cipők készítésére.

Sok nőnek, aki úgy dönt, hogy keskeny orrú túl szűk sarkú cipőt visel, problémája van a lábujjakkal. A lábnak ez a csúnya deformációja az első lábujj területén jelenik meg, és nagyon fájdalmas lehet, és műtéttel kezelik. Szerencsére hatékony módszereket ismerünk a szűk cipőkre, amelyek segítenek elkerülni ezt a betegséget.

Szerezzen fel egy méretet

Az olyan szűk cipők esetében, amelyeket már nem tudsz visszavinni a boltba, álmatlanságba tehetnek. Szerencsére nem kell aukcióra bocsátania vagy a barátjának odaadnia. Ismerünk olyan hatékony módszereket, amelyek segítségével akár egy méretre nyújthatod a cipődet. Dolgozni!

Szárítsa meg a haját… cipő helyett!

Ugyanaz az eszköz, amellyel a hajat szárítja, csodákra képes a túl szűk bőrcipővel. Vegyen fel annyi pár zoknit, amennyit csak tud, és indítsa el a szárítót. Hajlítsa be a lábát és mozgassa a lábujjait, és irányítsa a meleg levegő áramlását a legszűkebb helyekre. Ne feledje, hogy a szárítót mozgásban kell tartani, hogy ne égesse meg a bőrt. Ne vegye le cipőjét, amíg ki nem hűl, és élvezze a valódi kényelmet! Cipőápoló szer használatát javasoljuk, amely megakadályozza az esetleges repedéseket a cipő felületén. Figyelem! Ez a módszer nem ajánlott ragasztott cipők esetén - a ragasztókötések gyengülhetnek.

Fagyaszd le a vizes ballont

A felszínen a léggömb lefagyasztása nevetséges ötletnek tűnik. Murphy törvénye szerint azonban elképesztő eredményeket hoz. Öntsön vizet a ballonba, kösse fel és csúsztassa a cipő legszűkebb részének közelébe. Tegye a cipőt a fagyasztóba, és várja meg, amíg a fagyos víz kitágul, és egyszerre tágul ki a cipője. Léggömb helyett használhat normál, vízzel töltött zacskót. Ügyeljen azonban arra, hogy ne szivárogjon. Ellenkező esetben a lábbeli megsérülhet. Miután kivette a csizmát a fagyasztóból, hagyja szobahőmérsékleten körülbelül 20-30 percig. Ennyi idő után szabaduljon meg a léggömböktől, és próbálja fel a cipőt. Szükség esetén ismételje meg a folyamatot.

Használjon nedves újságokat

A megnedvesített újságok is hasznosak a cipők nyújtásához. Csak törje össze őket, és tegyen annyit a cipőjébe, amennyit csak tud. Ügyeljen azonban arra, hogy ne vigye túlzásba, nehogy a lábbeli deformálódjon. Hagyja megszáradni az újságokat, és próbálja fel újra a cipőt. Így rugalmasabbak és nyújthatóbbak lesznek. Sikeresen helyettesítheti az újságokat golyókká tekert nedves zoknikkal.

Használjon alkoholt

Ha gondod van a szűk cipővel, akkor egy kis alkoholra lesz szükséged, és ne fojtsd el bánatodat ;-) Keverd össze az alkoholt vízzel 1:1 arányban, és dörzsöld be közvetlenül a cipő nyomó részeibe. Gyorsan tegye őket a lábára, és viselje addig, amíg az alkohol meg nem szárad. Ha nem csak az egyes lábbelidarabok csípnek, hanem összességében túl szorosak, megnedvesíthet egy pár pamut zoknit az elkészített oldatban. Ne felejtse el alaposan összenyomni őket, mielőtt felhelyezi őket. Viseljen zoknit szűk cipővel, amíg az alkohol teljesen meg nem szárad.

Függetlenül attól, hogy a cipő hossza vagy szélessége túl szűk, úgy gondoljuk, hogy módszereink hatékonyan segítenek megbirkózni ezzel a problémával. A leírt módszerek alkalmazásával a lábujjaid és a sarkaid további teret kapnak, lábaid pedig kiváló állapotúak. Nincs vesztenivalód!