Egészséges testben, egészséges lélekben! A fizikai aktivitáshoz cipőt választunk


Nem ok nélkül mondják, hogy egészséges lélek az egészséges testben. Végtére is, a fizikai aktivitás emeli az endorfinszintet, így az arc mosolyog, a fej pedig világosabb lesz. Ha nem szereted a klasszikus edzőtermi edzéseket vagy a szabadban való futást, válassz más sportot. Azt javasoljuk, hogy melyik cipőmodell illik a legjobban rögbihez, squashhoz, bowlinghoz, lovagláshoz és bokszhoz.

Élj egészségesen korlátok nélkül

Igyekszel egészségesen élni, tudatosan választasz olyan termékeket, amelyek a tányérodra kerülnek, rövid autózás helyett inkább sétálsz, és ügyelsz-e arra, hogy a nap folyamán elegendő mennyiségű vizet igyál? Annak érdekében, hogy szervezete gyorsan megtérítse Önt kiváló állapotával, adjon hozzá fizikai aktivitást.

Nem szereted a klasszikus edzéseket az edzőteremben, és a szabadban való futás gondolatától elbújsz a takaró alá? Semmi sem veszett el! Sok más sportág is befolyásolja a közérzetedet, emeli az endorfinszintet és mosolyt csal az arcodra. 

Mit szólnál egy izgalmas rögbi vagy squash játékhoz? Vagy másik csapatsportot választasz, és bowlingozni fogsz a barátaiddal? Egy másik lehetőség, amely biztosítja, hogy teste egészséges legyen, a lovaglás és a boksz. Válassza ki azt, amit a legjobban szeret, és éljen egészséges életet korlátozások nélkül, mi pedig megmondjuk, melyik cipő illik legjobban ezekhez a fizikai tevékenységekhez, hogy a legjobb élményt nyújthassa.

Rögbi csizma

Sok kezdő rögbi játékos klasszikus futballcipőben edz, amely elég könnyű, és gyorsabbá és mozgékonyabbá teszi őket. Ne feledje azonban, hogy ez nem biztos, hogy elegendő, ha további tapadást és stabilitást kell biztosítania Önnek.

Mindenekelőtt különösen ügyeljen a műanyag vagy fém csapokra, amelyeknek köszönhetően nem csúszik a gyepen. Ez a felület pozíciótól függetlenül működik, különösen nedves és sáros pályákon. Ne feledje, hogy minél több pálcája van, annál hatékonyabban osztja el a súlyát egy nagyobb területen, ami lehetővé teszi, hogy gyorsabban váltson irányt.

Ha rögbi meccsre mész, viselj kemény, jó minőségű bőrből készült csizmát, amely megóvja lábadat a taposástól, és - erős fűzőkkel együtt - tökéletes illeszkedést biztosít meccsen vagy edzésen. Egy másik szempont, amelyet figyelembe kell venni a rögbi csizma kiválasztásakor, a felsőrész magassága. Az alacsonyabb modellek nagyobb szabadságot adnak a bokának és a lábaknak, míg a magasabbak jobb tartást és biztonságot garantálnak.

Squash cipő

Ha tökcipőt keresel, törekedj a kiváló párnázottságra, a csúszásmentes talpra és a megfelelő ütéselnyelésre. Ne feledje, hogy minél könnyebb a cipője, annál gyorsabban mozoghat a pályán. A cipők túl kis súlya azonban felgyorsíthatja kopásukat, ami további költségeknek teszi ki. 

Ne feledkezzünk meg a megfelelő méret fontosságáról sem. Végtére is, az állandó előre- és oldalirányú mozgások erős nyomást okoznak a körmeinek, ami elviselhetetlen fájdalmat okoz. Ha több helyet szeretne adni nekik, kerülje a laza cipőket. Az ilyen lábbeliben elveszíti stabilitását, ami fájdalmas botlást vagy akár sérülést is okozhat.

Bokszcipő

Bár minden bokszoló legfontosabb tulajdonsága a kesztyű, a gyorsaságot és a gyorsaságot a ringben megfelelő cipők biztosítják, amelyek segítik a gördülékenyebb mozgást, ugyanakkor biztonságot nyújtanak a sparring során. Amikor ehhez a fizikai tevékenységhez cipőt választ, ügyeljen arra, hogy cipője elég könnyű legyen, hogy ne lassítsa le a mozgását. A legjobban a vékony gumitalppal rendelkező modellek működnek a legjobban, amelyek kiváló tapadást biztosítanak edzés közben. Ugyanilyen fontos tényező a felsőrész magassága. Törekedjen magasabb modellekre, amelyek további támogatást és védelmet nyújtanak a bokájának.

Bowling cipő

Ha bowlingozni megy, biztosan tudja, hogy játék közben cserélhető lábbeli szükséges. Higiéniai okokból nem szeretne a tekepályán kapható modelleket bérelni? Fektessen be saját bowlingcipőjébe, és élvezze a maximális kényelmet. Válasszon alacsony sarkú, sima gumitalpú cipőt, amely megkönnyíti a mozgást, és magasabb szintre emeli játékát.

Lovagló csizma

Lovagláskor a biztonságot helyezze az első helyre. Semmilyen körülmények között ne lovagoljon sima tornacipőben vagy tornacipőben. Annak érdekében, hogy ne csússzon el és ne akadjon el a kengyelben, ha elesik, sima talpú és kis sarkú cipőre van szüksége. A megfelelő lovaglócipő megfelelő védelmet nyújt a lábának is, ha véletlenül egy ló rálép.

Aktív az Ön stílusában

Mint látható, a fizikai tevékenységnek nem kell korlátozódnia az unalmas edzőtermi edzésekre vagy a futásra. Ahelyett, hogy kifogásokat keresne, találjon olyan fegyelmet, amely megfelel az elvárásainak, és mosolyt csal az arcára. Biztosak vagyunk benne, hogy a megfelelő lábbeli kiválasztásával az aktív életmód tiszta élvezetté válik számodra, és gyorsan érezni fogod, hogy az egészséges testben az egészséges lélek szunnyad!