Cipő trivia - ellenőrizze, hogy tudja-e!

Egy másik, második cikkel állunk szemben a lábbeli trivia sorozatából. Kivételesen visszatérünk egy kicsit az idő múlásával, először emlékezve a közelebbi korra és a végén Marie Antoinette alakjára. Mielőtt megérkezik, érdemes megkérdezni magadtól, hogy a cipő lehet-e ... a boldogság szimbóluma? Igen! Kiderül, hogy Ázsiában gyakran szép csapok vannak beágyazva az épületekbe, amikor azokat elhozzák. Ezek célja, hogy jólétet teremtsenek az új lakosok számára!

 

De mivel cipőkről beszélünk ...

A lábbeli mindig is izgalmas és inspiráló volt. Nem csak a fenti példában látható módon. Hozzá lehet tenni, hogy az úgynevezett flapper lányok vagy fiúk köszönik nevüket a cipőknek. Ez egy jellegzetes hang, amelyet az általuk viselt gumicsizma ad ki. Régi időkben, ó régi, azonban a Flapper Girls téma látható néhány új filmben. Ismeri a címet?

 

És egyszer nem viseltek cipőt!

Tudjuk, hogy hangzik! Érdemes azonban tudni valamit arról a pillanatról, amikor az emberek SZABAD sétálni kezdtek a cipőjükben. Kiderült, hogy csak a háború után a lengyel falusiak kezdtek cipőt viselni, az évszaktól függetlenül. Korábban a cipőt csak téli és fagy esetén helyezték el. Lehetséges, hogy a templomba való belépéskor fektették be őket. De nem az úton - ez még mindig mezítláb volt.

 

És mi lesz Marie Antoinette-del?

Nem tudjuk, nézte-e a "Marie Antoinette" filmet, amely ennek a jól ismert nőnek a életrajza volt. A filmből azonban látható, hogy a királynőnek akár 500 pár cipő volt különböző alkalmakkor. Mindegyik pár kézzel készültek, bonyolultan gondoskodtak a részletekről, hogy Marie Antoinette örömet szerezzen. Ezenkívül a szobalány kezeli a cipőt - a királyi papucs gondozása volt az ő egyetlen és legfontosabb feladata.

Cipő és cipő - ki számíthatott volna rá, ugye? Tudjuk azonban, hogy sok ember érdekli ezt az információt, és örülünk, hogy megosztjuk azt. Végül is, ki gondolta volna, hogy csak néhány évtizeddel ezelőtt a lengyel emberek cipő nélkül járhatnak, vagy hogy a kutyák bizonyos női képet alkotnak?