Azt tanácsoljuk, milyen cipőt válasszunk az erdei sétához


Az erdő egész évben elbűvölő. A természettel való szoros kapcsolat, a friss levegő és a fák nyugtató zöldje csak néhány olyan szempont, ami miatt olyan lelkesen sétálunk az erdőben. Ezt a helyet választva érdemes odafigyelni a megfelelően kiválasztott lábbelikre. Tanácsot adunk, hogy melyik cipő illik az erdőbe, és mely modelleket érdemes kerülni.

Ennek megfelelően készülj fel

Bár az erdei séta nem igényel különösebb előkészületeket, érdemes több szempontra is odafigyelni, amitől kényelmes lesz. Ne feledje a kényelmes ruházatot, a fejfedőt és a kullancsok és rovarok elleni hatékony készítményt. 

Különös figyelmet kell fordítani a cipők megfelelő kiválasztására is. Ők nyújtanak kényelmet és biztonságot az erdőben sétálva. Mérje fel azt a területet, ahol sétálni kíván, és vegye figyelembe az időjárási viszonyokat. Tanácsot adunk, hogy melyik cipő lesz a legjobb.

Illessze a cipőt a terephez

Egy egyszerű sétára indulsz az erdőben? Válasszon könnyű, többfunkciós cipőt, például tornacipőt vagy tornacipőt. Ne feledje azonban, hogy minél egyenetlenebb a terep, annál keményebbnek kell lennie a talpnak. Ezt szem előtt tartva, amikor az erdőbe cipőt választ, minden bizonnyal gondoskodik kényelméről és biztonságáról. 

Ha nagyobb kényelmet és védelmet szeretne nyújtani lábának a kedvezőtlen időjárási viszonyokkal szemben, a túracipő jobb választás lesz. Ez egy vitathatatlan kompromisszum a könnyű lábbelik és a nehezebb túrabakancsok között. A többfunkciós lábbelikkel összehasonlítva a túrabakancsok masszívabb, keményebb talppal és jobb oldaltartással tűnnek ki. Ennek köszönhetően elkerülheti a boka megcsavarását még egyenetlen talajon is.

A túracipő a legjobb választás nehéz terepen való sétákhoz. A speciális, merevebb szerkezetnek köszönhetően megfelelő tapadást biztosítanak a talajhoz, és maximális védelmet nyújtanak az esetleges esések és sérülések ellen.

Választhat a szín...

Az erdei cipők többféle színben kaphatók. Válassza ki azt, amelyik a legjobban tükrözi egyedi stílusát. Különös figyelmet kell fordítani az anyagra is, amelyből készültek. A bőr és a légáteresztő szintetikus anyagok egyértelműen a kedvenceink. Jó és rossz időben is átmennek a vizsgán, és nem izzad bennük a lábad.

Ha akarod, válassz vízálló membrános cipőt. Ennek köszönhetően lábai szárazak maradnak még akkor is, ha nagy esőbe esik, kedvenc erdei cipője pedig hosszú évekig szolgálni fogja.

Hideg napokon a téli talpbetétes csizmák tökéletesek arra, hogy a legalacsonyabb hőmérsékleten is melegen tartsák a lábat. Fogadjon a természetes anyagokból készültekre, amelyek ráadásul megakadályozzák a kellemetlen szagok kialakulását.

Nyáron a nagy szellőzésű cipők lesznek a bika szeme. Ilyen cipőben még a legmelegebb hőség sem okoz majd gondot számodra! Ha nagyon meleg van, válasszon vastag talpú szandált, amely stabilitást és tapadást biztosít a talajhoz. Különösen ajánljuk a tépőzáras pántokkal ellátott modelleket, amelyeknek köszönhetően tökéletesen illesztheti a cipőt a lábfejhez.

Kényelem mindenekelőtt!

Bár az erdőbe való cipők választéka gyakorlatilag korlátlan, helyezze előtérbe a kényelmet. Biztosan nem szeretné, hogy a séta után fájdalmas hólyagok képződjenek. Ennek elkerülése érdekében ügyeljen a cipő méretének megfelelő illeszkedésére. Mind a túlméretezett, mind a túl kicsi cipők dörzsölik a sarkát, amitől tyúkszem képződik. 

Válassza ki a megfelelő méretet, és megfelelően fűzze be a cipőt, hogy tökéletesen illeszkedjen a lábához. Ne felejtsen el hagyni egy kis helyet az ujjaknak. Ennek a helynek körülbelül a hüvelykujja szélességének kell lennie.

A lábujjak területén a cipő erdőhöz való megfelelő igazítása mellett ügyeljen a sarok és a boka megtámasztására is. Így elkerülheti az esetleges eséseket és sérüléseket.

Kerülje el ezeket a modelleket

A nyitott orrú cipő az utolsó lehetőség, ha erdőbe megy sétálni. Különösen ügyeljen a papucsokra és papucsokra, amelyekben könnyen kificamíthatja a bokáját vagy eltörheti a lábujját, ha megbotlik egy vágott törzsön.

Balerina vagy naplopó vékony talpon szintén nem jó ötlet. Az ilyen cipőkben minden egyenetlenséget érezni fog, és az erdőben való séta elveszti varázsát.

Legyen óvatos a fehér és világos színű cipőkkel. Az ilyen cipők sokkal gyorsabban piszkosodnak, és nehezebb karbantartani őket. Ha azt szeretné, hogy erdei cipője hosszú évekig szolgálja Önt, ne feledje a rendszeres ápolást. Minden erdei séta után nedves ruhával vagy speciális cipőkefével távolítsa el a szennyeződéseket. Ne feledje, hogy a visszamaradt szennyeződés kiszárítja az anyagot, ami csúnya repedéseket okozhat a lábbelin.

Mint látható, az erdő lábbelijének kiválasztása nem különösebben bonyolult. A jól illeszkedő cipők stabil tartást és kiváló tapadást biztosítanak a talajhoz. Megfelelően kemény talpának köszönhetően megvédenek a lábfájdalmaktól, és tiszta élvezetté varázsolják az erdei sétát. Ne felejtsen el felvenni egy pár új cipőt az első erdei kirándulás előtt. Így megelőzöd a kidörzsölődést és a hólyagképződést, és elképesztő kényelmet fogsz érezni a túra során.