Az első cipőt választjuk a gyermek számára

Az első lépések a lakásban

Az otthoni padlón tett első lépések nagyon jó gyakorlat. Ha a baba lába csupasz, akkor a gyermeknek lehetősége van érezni a talaj textúráját és megszokni a változó hőmérsékletet. Ez egy jó módszer a talp edzésére is. A baba bőre itt nagyon finom, és a padlóval való érintkezés kissé vastagabbá teszi. Az otthoni körülmények közötti járás megtanulása a szülők számára az éberség órája is. Biztonságos környezetben azonban a vertikális helyzetnek bezárás nélkül kell folytatódnia. A helyzet kissé más, ha a baba séták közben járni kezd.

Kültéri séták - kiváló járási tanulás

Nagyon nagy lehetőség a kisgyermek számára, hogy kiszálljon a babakocsiból és egyedül járjon, a járás megtanulása. Egy egyedül mozgó gyermek sétálhat a blokk körül. Fontos, hogy a szülő közel legyen és kezét fogja a baba. Az ilyen órákhoz azonban megfelelő cipőt kell felállítani. A biztonság és a higiénia kell a legfontosabb. Még a vastagabb zokni sem biztosítja a megfelelő szigetelést az ismeretlen aljzatok ellen. Mi legyen az első cipő a baba számára?

Milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie a cipőknek egy gyermek számára?

A szülőknek figyelembe kell venniük a cipő számos tulajdonságát, amikor gyermekeik számára a legjobb párot választják. A cipőnek könnyűnek kell lennie, hogy a gyermek megtanulja megfelelően felhelyezni a lábát. Ne felejtse el, hogy az első lépések nagy kihívást jelentenek a kisgyermekek számára, tehát a járás megtanulásakor kényelmet kell élveznie. Fontos, hogy a cipőknek rugalmas talpa legyen, amely támogatja a járás megtanulását. A jól kontúrált párban a hajlítási hely az alsó részének 1/3-án található. A választott párnak puhanak kell lennie, és tetején elég szélesnek kell lennie. Ez a hely elengedhetetlen a széles körben elterjedt gyermek ujjakhoz. Figyeljünk arra is, hogy a cipő lélegző-e. Egyetlen kisgyermek sem szereti sétálni, ha nedves és hideg a lába. Keressünk természetes bőrből vagy kiváló minőségű textilből készült lábbelit. Mire érdemes még figyelembe venni a babacipőt?

A láb megfelelő támogatása

Néhány évvel ezelőtt a magas, merev cipő volt a leginkább ajánlott, amelynek célja a gyermek lábának stabilizálása és a boka védelme, miközben járni kellett. Kiderült, hogy az első lépések során a boka mozgékonysága és a láb belsejében nyújtott támogatás nagy jelentőséggel bír. A legfontosabb dolog az, hogy a cipő jól tapadjon a séta körül. Sőt, az első párnak rugalmas sarokkal (vagy fülmel) kell rendelkeznie, amely jól illeszkedik a gyermek sarkához. Az elemnek elég rugalmasnak kell lennie, hogy ne korlátozza a gyermek mozgását. Fontos tulajdonság a rugalmasság is - egy megfelelően rugalmas cipő támogatja a láb helyes elhelyezkedését. Fontos az is, hogy a gyermek cipője ne legyen túl magas. A kocka alatti modellek jól működnek. Ha csapdát választunk, keressen másolatokat puha és rugalmas felsőrésszel. A divatos és kényelmes gyermekcipő megtalálható a ButyModne.pl online áruházban.

A gyermek első cipője jól tapadjon a lábához, de ne korlátozza a mozgást. Fontos, hogy puha, könnyű és levegős. Egy kisgyermek, aki kényelmesebben, gyorsabban és lelkesebben érzi magát, megteszi az első lépéseket.