A női cipők neve és típusa. Ellenőrizze, hogy ismeri -e őket


A cipőboltokban kapható női cipők ismerete sokkal könnyebben megtalálja a kívánt modellt, és csökkenti a keresésre fordított időt. Hogyan találja magát minden név és kifejezés útvesztőjében? Különösen az Ön számára készítettük el a lábbelitípusok teljes listáját. Ellenőrizze, hogy ismeri -e őket.

A női cipők típusai - alapvető felosztás

A leggyakoribb besorolás az évszak szerinti felosztás, amely során egy adott típusú lábbelit viselünk. Ezért nem meglepő a nyári vagy téli cipő típusának meghatározása. Emellett az adott modell célját figyelembe vevő felosztás is népszerű. Itt van például sportcipő, gumicsizma, tánccipő és még sok más.
Érdemes azonban megjegyezni, hogy ez a felosztás nagyon hiányos, mert a fent említett kategóriák mindegyikében sokféle cipőt talál, amelyeket a sarok típusától vagy a felsőrész hosszától függően további részekre osztanak.

Annak érdekében, hogy könnyebben navigálhasson a cipőboltok különböző kategóriáiban, összeállítottuk a legnépszerűbb női cipők listáját a nevükkel együtt. Ez azonban még nem minden, mert divíziónkat az iparági szókincs magyarázatával kezdjük, ami nemcsak az eladóval folytatott beszélgetésekben segít, hanem mindenekelőtt az álommodellel kapcsolatos elvárások meghatározásában.

Lábbeli építése. Milyen elemekből áll a cipő?

Lábszár - a cipő felső része, amely a láb felső részét borítja, a borjak és még a lábszár is. A felsőrész hossza határozza meg a lábbeli célját és típusát.

Egyetlen - a lábbeli külső része közvetlenül érintkezik a talajjal. Az adott típusú cipő rendeltetésszerű használatától függően különböző anyagokból készül, például poliuretánból, kazettából, gumiból.

Sarok - a talphoz csatlakoztatott elem, amelyet a cipő hátulján helyeznek el. Többféle sarkot különböztethetünk meg, amelyek meghatározzák alakjukat. A leggyakoribb sarok: tűsarkú, oszlop, kiskacsa, ék.

Párnázás, cipőtalp - belső alkatrész, amely érintkezik a lábbal. Érdemes természetes, lélegző anyagokból készült béléssel rendelkező modelleket választani, amelyek továbbá korlátozzák a megjelenést kellemetlen szag a cipőből.

Koppintson a - elem, amely megvédi a sarkát a kopástól. Védi a cipő sarkát a sérülésektől, és cserélhető elem.

A női cipők típusai

A női cipők egyik általánosan ismert típusa a cipő, amelyet alacsony felsőrész különböztet meg, amely csak a lábfejet takarja. Hangsúlyozni kell azonban, hogy ebbe a kategóriába többféle lábbeli tartozik.

Oxford - elegáns, fűzős cipő, általában természetes bőrből. Ezt a modellt a férfi divatból vették át, de gyorsan elismerte azokat a nőket, akik szívesen beépítik stilizációikba.

Mokaszin - lapos lábbeli, amelyben a talp és a felsőrész is puha anyagokból készül. A mokaszin prototípusa az indiai törzsek által viselt cipő volt. Jelenleg az ilyen típusú cipőket nők és férfiak is viselik, és olyan elem, amely ötvözi a laza, alkalmi stílust az alkalmi eleganciával.

Tipegő - cipő, amely a cipők és az oxfordi cipők kombinációja. Az ilyen típusú cipőkre jellemző egy masszív talp platform formájában, amely tökéletesen párnázza a lábat, miközben véd a hosszú séták okozta kényelmetlenség és fájdalom ellen.

Női csizma

A csizma felső része leggyakrabban eléri a bokát vagy a borjú közepét. Ebben a cipőcsoportban számos különböző modell található: szigetelt vagy szigetelés nélkül, lapos talppal, sarokkal vagy ékekkel, felcsúszással vagy fűzővel.

Chelsea csizma - egy fajta lapos sarkú cipő, stilizált lovascipő, amelyben a felső borítja a bokát, és a gumi betétek megkönnyítik a felhúzást. A Chelsea csizma a tavaszi / őszi szezon igazi slágere, amellyel hatékony és kissé agresszív stilizációkat varázsolhat.

Csizma - nehéz, fűzős cipő, amely a boka fölé nyúlik. A metal vagy punk szubkultúrákhoz kapcsolódva megerősített talp jellemzi őket, ezért éles, rock ruhákban is jól fognak működni.

Gumicsizma - vízálló anyagokból készült, hogy megvédje a nedvességtől és az esőtől. Választhat rövidebb vagy hosszabb felsőrésszel rendelkező modellek közül, a formatervezés és a színek sokasága pedig már rég áthelyezte a Wellington csizmát a használati cipők szegmenséből a lábbelikbe, amelyekkel sikeresen lecserélheti a csizmát vagy csizmát.

Timberki - népszerű túrabakancsra emlékeztető lábbeli, bár kissé puhább, nőies stílusban. Leggyakrabban fűzött, lapos talppal vagy alacsony oszloppal, természetes vagy ökológiai bőrből. A hidegebb évszakokra kiválóan alkalmas, egyes modellek ezen kívül felmelegítő elemekkel és szőrmével vannak felszerelve, amely a felső felső részét veszi körül.

Női szivattyúk

Egyfajta női cipő kivágott felsővel, rögzítés vagy fűzés nélkül. Ebben a kategóriában megtalálod többek között klasszikus szivattyúk oszlopon, beépített orral, de nem csak. A többi cipőtípushoz hasonlóan a szivattyúknak is több alkategóriája van.

Ezek közül talán a legnépszerűbbek sarok. Ez a név egy nagyon nagy cipőcsoportot ír le, amelyek között megtalálhatóak a nyitott orrú, a boka köré fűző vagy a finom szandál stílusok, de általában a magas sarkú cipők egyet jelentenek az elegáns, nőies modellel, alacsony, kivágással. felsőrész és néhány centiméter vékony sarok.

A szivattyúkat is a szivattyúk kategóriájába soroljuk balerina, azaz cipő lapos és vékony talpon, tipikus tánccipőként stilizált.

A női csizma típusai

A csizma olyan cipő, amelynek felső része eléri a térdet, vagy akár elfedi az alsó lábszárt. A tipikus téli lábbelikhez társul, bár velúrból és ellés nélkül készült modellek, jól fognak működni, mint ruhák vagy rövidnadrágok cipői. Meg tudjuk különböztetni a csizmát lovaglócsizma, vagyis azok a modellek, amelyek stílusát a lovaglócipőből vették át. A klasszikus csizmákat általában felkötik, felső részük pedig a térd alatt van.

A kabátok mellett többek között a női csizma kategóriában is találsz Muskétások, azaz hosszú modellek, amelyek a térdet takarják, nyakkendővel vagy övvel, és cowboyés - összeszűkült orral, és gyakran számos díszítéssel is megkülönböztetik.

Női sportcipő

A laza, sportos stílust kedvelő hölgyeket minden bizonnyal az ízlésüknek és a mindennapi tevékenységüknek megfelelő cipők csábítják. A sportcipők legnépszerűbb típusai edzőcipő, azaz könnyű, általában szövetből készült cipő lapos, gumitalppal. Más típusú sportcipők közé tartozik tornacipőamelyek eltérnek a megerősített gumi orrú és vastagabb talpú cipőktől, és tornacipő lapos és vastag talp jellemzi.

A női nyári cipők típusai

Változatlanul tipikus nyári cipők szandál. Ebben a kategóriában hagyományos lapos talpú szandálokat talál, de ugyanolyan népszerűek, különösen a nyári különleges események esetében, a szandálok egy posztón vagy egy magas sarkú cipőben. Több szezonon keresztül meglehetősen népszerű cipőmodellré váltak Római nők, azaz szandálok jellegzetes tangakötéssel, amelyek elérhetik a térdet.

Nyáron a szandál mellett a flip-flop vagy a flip-flop is jól fog működni espadrilles fonott talppal.

Amint láthatja, a cipők neve és típusa jelentősen változhat a felső magasságától és a céljukat meghatározó egyéb paraméterektől függően. Meggyőződésünk, hogy cikkünk javítja a vásárlást, és segít kiválasztani álmai cipőjét.