8 hatékony módszer a cipők elcsúszásának megelőzésére


A csúszócipő igazi kínszenvedés. Nemcsak bosszantóak és nem vonzóak, de nagyon veszélyes is lehet használatuk. Szerencsére ismerünk néhány hatékony módszert, amellyel könnyedén megbirkózhat ezzel a problémával, és megakadályozhatja, hogy a csúszott cipő elaludjon a szemében.

Házi gyógymódok a csúszás cipőire

Bizonyára nem egyszer előfordult, hogy séta közben kicsúszott a lábad a cipődből, vagy az isteni kinézetű muskétások térd alá estek, megzavarva a gondosan kiválasztott stílust és tönkretéve a WOW-effektust.

Ha ezt tapasztaltad, biztosan tudod, milyen irritáló. Ráadásul az esztétikai megfontolásoktól eltekintve nagyon veszélyesnek bizonyulhat. Szerencsére számos otthoni jogorvoslat létezik, amelyek segítenek megbirkózni ezzel a problémával. Kezdjük el!

# 1 Megszabadulni a túlzott lábizzadás problémájától

A cipőben a láb megcsúszásának okai közül érdemes kiemelt figyelmet fordítani a túlzott lábizzadás problémájára. Ha ezt kijavítja, a cipője valószínűleg nem csúszik, amikor sétál.

A lábizzadás csökkentésének egyik módja a talkum. Használhatja a csecsemőknek valót és a lábfejre szántat is. Amellett, hogy meglocsoljuk vele a lábunkat, érdemes egy picit a cipő belsejébe tenni felhúzás előtt. Így az izzadság folyamatosan felszívódik, és szabadon mozoghatsz. 

A probléma csökkentése érdekében használhat általánosan beszerezhető lábdezodorokat vagy gyógyszertári izzadásgátlókat is. Ha nem tud egyedül megbirkózni a kellemetlen szaggal, érdemes orvoshoz fordulni, aki speciális intézkedéseket foganatosít.

# 2 Legyen olyan, mint Jessica Alba, és használjon kétoldalas ragasztószalagot

A titkos fegyver, amely a vörös szőnyegen kecsesen mozgó híres színésznő kedvenc munkaeszköze, a ... kétoldalas ragasztószalag.

Jessica Alba az egyik interjúban bevallotta, hogy néhány szerencsétlen szerencsétlenség után elkezdte kétoldalas ragasztószalaggal ragasztani a lábát a cipőjéhez. Így a magassarkú nem csúszik le a lábáról, a sztár pedig büszkén sétálhat a reflektorfényben. 

Ez a megoldás, bár kissé nevetségesen hangzik, nem lepte meg a modelleket, akik égig érő sarkú cipőben haladnak lefelé a kifutón, és minden egyes botlás vagy bukás karrierjük végét jelentheti.

Figyelem! Előfordulhat, hogy ez a módszer nem hozza meg a kívánt eredményt, ha túlzott lábizzadással küzd.

# 3 Használjon… hajlakkot

Ahhoz, hogy megszabadulj a csúnya cipők problémájától, nem kell mást tenned, mint... egy kis hajlakkot a hajadra, és ne tereld el a hajadat :-) Ezt a módszert nagyanyáink használták évekkel ezelőtt, és a mai napig népszerű . Érdekes módon még a modellek és a hírességek is imádják! 

Csak permetezze be a lábát hajlakkkal, mielőtt a cipőbe tenné. Ez kissé ragadóssá teszi őket, ami lehetővé teszi, hogy a cipők hosszú ideig a helyükön maradjanak. A megoldás kétségtelen előnye a nagy hatékonyság mellett, hogy nincs szükség többletkiadásokra. Hajkozmetikai kollekciójában gyakorlatilag minden nőnek van lakkja, ami ebben az esetben is csodákra képes!

# 4 Egy kis vatta

A hosszú évek óta nagy népszerűségnek örvendő csúszócipő megoldása az, hogy a lábujjak területére egy kis vattát teszünk. Ez egy viszonylag olcsó lehetőség, amely akkor működik, ha a láb cipőben való megcsúszásának oka túl nagy lábbeli.

Ha nincs kéznél vatta, bármilyen anyagból használhat egy darabot. Ügyeljen azonban arra, hogy a választott anyag lehetővé tegye a lábak lélegzését.

Ne feledje továbbá, hogy a vatta egyáltalán nem működik szandálok vagy pumpák esetében kukucskál lábujj kitett lábujjakkal.

# 5 Sarok, sarok és talpbetét

A cipőboltokban hatalmas választék található a kiegészítőkből, amelyek megakadályozzák a láb elcsúszását a cipőben, ami biztosan javítja a kényelmet. Csak rajtad múlik, hogy zselés vagy sarkú cipőt választasz, esetleg speciálisan kialakított csúszásmentes talpbetétet. 

Bár ez a megoldás nem különösebben drága, mindenképpen nem szabad spórolni rajta. A rossz minőségű tartozékok leválhatnak a cipőről, és hozzájárulhatnak fájdalmas horzsolások és hólyagok kialakulásához.

# 6 Csúszásmentes zokni vagy harisnya

A cipőcsúszás problémájának megelőzése érdekében érdemes csúszásmentes zokniba vagy harisnyanadrágba fektetni. Még Kate Middleton hercegnő is elismeri, hogy ezt a módszert használja. A csúszásmentes felület mindenképpen megérdemli a figyelmet!

# 7 Különböző textúrák a csúszó csizmákhoz

Ha problémája van a csúszó csizmával, ne féljen kísérletezni a textúrákkal. Kerülje a csúszós harisnyanadrágokat és a csillogó leggingseket. Ehelyett válasszon farmert, kötöttáru vagy aranyos textúrájú harisnyanadrágot, hogy érdekesebb megjelenést kölcsönözz az öltözéknek, és mindenekelőtt ne csússzon el a cipője.

Ha nem szeretnéd elvonni a figyelmet elegáns öltözetedről, viselj térdnadrágot vagy gyapjúból készült zoknit a csizmád alá. Ennek a megoldásnak az az előnye, hogy nem csak a csizmát tartja kordában, hanem egy plusz meleget is biztosít egy fagyos napon.

# 8 titkos fegyver, amely forró ragasztópisztoly

A forró ragasztópisztoly nem csak akkor hatékony eszköz, ha két elemet szeretne tartósan összekapcsolni. Használd ezt a titkos fegyvert a csúszó csizmák megszelídítésére. 

Vigyen fel két réteg ragasztót párhuzamosan a felsőrész felső részére belül. Várja meg, amíg megszárad, és élvezze, hogy a csizma tökéletesen illeszkedik a combjához. 

Amint látja, a cipő lecsúsztatása többé nem kell, hogy melós munka legyen. Csak néhány edényre van szükséged, amelyek biztosan megvannak otthon, hogy megelőzd ezt a bosszantó problémát.