5 ötlet kreatív cipőfűző-kötésekhez


A tornacipőnek, tornacipőnek vagy megkötött bokacsizmának nem kell unalmasnak tűnnie! Ahhoz, hogy divatosabbnak tűnjenek, csak egy pillanatra kell kreatív csipkenyakkendőket készítened. Így pillanatok alatt változatossá teheti stílusát, és eredeti karaktert kölcsönözhet kedvenc cipőjének. Kezdjük el!

Légy kreatív, és ügyelj a részletekre

A szabványos fűzős kötés, bár nagyon funkcionális, kissé banálisnak és nem túl eredetinek tűnhet. Ha szeretné kifejezni egyéni karakterét és változatosabbá tenni a viselt stilizációkat, ügyeljen a részletekre, és adjon fenomenális megjelenést a csipkéinek.

Ebből a célból a fűzőket színes modellekre cserélheti, vagy két árnyalatot kombinálhat egymással. Ugyanilyen divatos a klasszikus fűzőket szatén szalagra cserélni, ami elegánsabb akcentust kölcsönöz a cipőknek. Ha azonban nem akarja újakra cserélni a fűzőket, csak kötözze meg őket rendhagyó módon.

Útmutatónkban talál néhány bevált ötletet a kreatív fűzéshez. Csak a kedvenc cipődre, a kívánt színű fűzőre és egy kis szabadidőre van szüksége. Dolgozni!

# 1 Kockás kötés

Készítse elő kedvenc klasszikus tornacipőjét és egy cipőfűzőjét, amelyet egyenletesen húzhat át az alsó lyukakon. Ezután hagyjon szabadon két öltést, és fűzze be a cipőfűzőt. Egyszerre húzza át ugyanazt a cipőfűzőt a megmaradt fűzőlyukakon. Ismételje meg ezt a másik oldalon, és kész is a hatékony rács!

# 2 Kötés hurokkal

Túl hosszúak a kedvenc cipőid fűzői? Van erre egy nagyszerű módszerünk, amelyhez egyáltalán nem szükséges rövidebb fűzőt vásárolni. 

Fűzd át egyenletesen a csipkéket az alsó fűzőlyukakon, majd keresztezd őket, hogy hurkot képezzenek. Fűzze át őket újra a következő öltéseken, és csináljon még egy keresztet. Ismételje meg ezt a folyamatot az utolsó öltésekig, hogy szép, hurkos megkötést kapjon.

# 3 Dupla X

Ez az érdekfeszítő kötelék nem igényel sok szabadidőt. Gyakorlatilag ugyanaz, mint a hagyományos fűzés. A dupla X eléréséhez azonban ki kell hagyni néhány öltést. 

Kezdje azzal, hogy egyenletesen fűzze át a cipőfűzőt az alsó fűzőlyukakon. Hagyjon két öltést szabadon, és húzza át a cipőfűzőt, mint a normál kötésnél. Ismételje meg ezt a lépést a másik oldalon. Ezután hurkolja át a cipőfűzőt a padlón lévő fűzőlyukakon keresztül úgy, hogy a cipőfűzők végei a cipő külső oldalán legyenek. Fűzze át őket a felső lyukakon, egyetlen rést hagyva.  

A Double X remek választás, ha rövidebb fűző van kéznél, vagy egy kicsit több helyet szeretne adni a lábának a cipőben.

# 4 Létra

Itt az ideje egy eredeti kötésnek, ami nagyszerű, ha határozottan illeszkedik a boka köré, például túrabakancsban.

Először egyenletesen fűzze át a cipőfűzőket az alsó fűzőlyukakon. Ezután irányítsa a fűzőket függőlegesen felfelé, és fűzze át a következő fűzőlyukakon. Keresztelje össze őket, és fűzze be őket a szemközti cipőfűző alá. Ismételje meg ezt a folyamatot egészen a tetejéig az egyedülálló végeredmény érdekében. 

Létezik egy sokkal kevésbé bonyolult változata is a létrának, amelyet ugyanúgy indulva kaphat meg. Fűzze át egyenletesen a fűzőket az alsó fűzőlyukakon. A cipő belsejéből irányítsa a bal cipőfűzőt függőlegesen úgy, hogy az áthaladjon a felső fűzőlyukon. Másrészt hajtsa végre ugyanazt a lépést, hagyjon üresen egy öltést. Ismételje meg ezt a lépést, amíg párhuzamos vonalakat nem kap.

Gyorsan létrehozhat egy kötést, amely rövidebb fűzővel is használható a laza, kényelmes cipők rajongói számára.

# 5 Zyzgak

A dekoratív cikkcakk létrehozásához először egyenletesen fűzze át a cipőfűzőt az alsó fűzőlyukakon. Ezután irányítsa a bal cipőfűzőt függőlegesen a cipő belső oldalán lévő következő fűzőlyukhoz. Fűzze alá a megfelelő cipőfűzőt, amelyet egymás után át kell fűznie a következő fűzőlyukon, és ismét függőlegesen, a cipő belső oldalán vezesse a következőhöz. Ismételje meg ezt a folyamatot, amíg a cipő teljes nyelvén cikkcakk nem lesz.

Rejtsd el az íjat

Ha még eredetibb hatást szeretne elérni, válasszon rejtett masnit. A nyelv alá kötheted, vagy csomókat köthetsz a fűzők végére, majd lazán beledughatod a cipőbe. Egy másik bevált módszer, hogy a felső nyílásból függőlegesen húzzuk át a cipőfűzőt két egymást követő fűzőlyukon keresztül úgy, hogy a cipő belsejében rejtve marad.

Hogyan rögzítsük az önrövidített csipkék végeit?

Ha valamilyen okból úgy döntött, hogy saját maga lerövidíti a fűzőket, érdemes gondoskodni a végük megfelelő védelméről. Ily módon az egymást követő öltéseken keresztül történő átszövés nem befolyásolja a leválásukat, és elkerülheti a hanyag végeredményt.

A kötőelemek javításának egyik elsődleges módja, hogy csomót kötünk a cipőfűző végére. Ez a megoldás azonban nem fog működni vastagabb cipőfűzőkkel, amelyek összefonása nagyon nehéznek vagy akár lehetetlennek bizonyul. Ebben a helyzetben a ragasztószalagot kétszer tekerheti a cipőfűző végére. A fokozott védelem érdekében vigyen fel egy csipetnyi gyorsan száradó ragasztót a tetejére.