Az "EVE" egy népszerű számítógépes játék, amely rendkívül kiterjedt és bonyolult világáról ismert. A játékosok űrhajópilóták szerepét töltik be, akik bejárják a galaxist, státuszokat szerezve, kereskedelemmel foglalkoznak, ellenségeket fosztogatnak és felfedezik az univerzum ismeretlen zugait.

A játékot 2003-ban adta ki a CCP Games, és azóta sok rajongót szerzett szerte a világon. Az "EVE" nemcsak küldetések és feladatok gazdag mennyiségét kínálja, hanem lehetővé teszi a játékosoknak, hogy saját gyárakat, vállalatokat és szövetségeket hozzanak létre, saját stratégiákat és taktikákat alakítsanak ki, sőt, kiterjedt háborúkat is vívjanak a frakciók között.

A játékvilág annyira kiterjedt és bonyolult, hogy sok időre és türelemre van szüksége ahhoz, hogy megértse szabályait és mechanizmusait. Az ilyen típusú játékok rajongói számára azonban az "EVE" egy igazi remekmű, amely egyedi és kifinomult játékmenetet kínál.

A játék PC platformon érhető el, alapverziója pedig ingyenes. Vásárolhat azonban további kiegészítőket és funkciókat, amelyek megkönnyítik vagy vonzóbbá teszik a játékot.

Végső soron az "EVE" egy olyan játék, amely elkötelezettséget és odaadást igényel, ugyanakkor felejthetetlen élményeket és sok órányi remek szórakozást kínál.